Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kert díszítése linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kert díszítése képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kertidisz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 101 db
100 Álomkert Könyv

100 Álomkert Könyv

A kertek eleven képek. Mindannyian magunkban hordozzuk álmaink kertjének képét. A kötet Németország, Ausztria és Svájc legszebb kertjei közül mutat be százat. A részletes tervrajzok és a képek élénken közvetítenek ezekről a valódi földi paradicsomokról. A könyv száz megvalósult kert példáján különleges problémákat és megoldási lehetőségeket tár elénk különböző kertméret, ízlésvilág vagy használati igény szerint. Dizájnkedvelő, életélvező, esztéta és természetbarát olvasók is megtalálják a nekik legjobban tetsző tervet.

A kaktuszok világa

A kaktuszok világa

Hazánkban több százan foglalkoznak kaktuszok vagy egyéb pozsgás növények Euphorbiák, kövirózsák gyűjtésével. Tíz-húszezer példányból álló, különleges ritkaságokat tartalmazó gyűjtemények is akadnak. A kaktuszok iránti érdeklődés komoly külföldi kapcsolatokat, barátságokat eredményez. Az idősebb gyűjtők mégis hiányolják az utánpótlást, azokat a szenvedélyes fiatalokat, akiknek továbbadhatnák ennek az izgalmas szakterületnek a titkait. Forrás edenkert.hu

A kert éke a márvány, gránit burkolat!

A kert éke a márvány, gránit burkolat!

Díszítse otthonát, udvarát! Ha örök és maradandót szeretne, használjon természetes gránit, márvány, mészkő burkolatokat kültérben és beltérben egyaránt! A burkolatokat az adott burkolandó terület méretéhez igazítottan, műhelyben, egyedi méretre vágott burkoló lapokkal készítjük. Igény szerint belsőépítészeti-, burkolat kiosztási- és látványtervek készítése. Webáruházunkban megtalálja a kőburkolatok széles választékát!

Kert díszítése magazin hírek
Szökőkút, a több évezredes hagyományokon nyugvó alkotás
Szökőkút, a több évezredes... Szökőkutak már az ókorban is léteztek, bár akkoriban még csak a gazdag nemes emberek engedhették meg maguknak. A népszerűsége pedig a mai napig töretlen, mivel a látványa pihentető a szemnek, a víz csobogás hangja pedig a fülnek. Mindenki számára nyugalmat sugároz, ráadásul még a madarak is szeretik. Többféle típusú vagy kategóriájú szökőkút létezik, az...
Milyen szempontok alapján válasszunk szökőkutat?
Milyen szempontok alapján válasszunk... Ha az egzotikus növények és virágok látványa ellenére még mindig úgy...
A szökőkutak történelme
A szökőkutak történelme A szökőkutakat eredetileg arra találták ki, hogy a városok és falvak lakói vizet...
A kert lakberendezője, Moka Garden Kft.

A kert lakberendezője, Moka Garden Kft.

A kert lakberendezőjeként egy helyszíni felmérés után ötleteket adunk a kert tulajdonosának, hogy a stílusában lakókörnyezethez illeszkedő kertet lehessen kialakítani. A megbeszéltek alapján 3D-s látványtervet készítünk, melyben a kert használatától függően (pihenés, sport, játék) teszünk javaslatot pl. kerti tó, sziklakert, lugas kiépítéséhez. Ezen kívül a weboldalunkon külön kategóriában adunk tippeket a fentiek önálló megvalósításához is. Amennyiben a kert tulajdonos inkább szakemberre bízná kertje kialakítását, ezt is rövid határidővel és garanciával tudjuk elvégezni.

A kertépítés általános lépései

A kertépítés általános lépései

A kertbe elhelyezhető megannyi díszítő elem, az egyszerűbb szobroktól a díszvilágításon át a komoly vízgépészeti elemeket igénylő szökőkútig, kerti tóig, vagy akár automata öntözőrendszerig. Nem számít, mekkora hely áll rendelkezésre; varázsolhatunk tetszetős, mutatós, szemet gyönyörködtető kertet a kicsiből éppen úgy, mint a nagyból, csupán néhány ötlet és szakértelem szükséges hozzá. Kertépítés szolgáltatásunk keretiben mindkettőből bőven akad.

Hirdetés
A télikert

A télikert

Egy zárt terasz a rengeteg ablakával, melyeken csak úgy árad be a fény, nem csak a növényeinknek tesz jót, hanem hangulatunknak is. Nyáron ugyan kicsit meleg lehet ha nem használunk semmiféle árnyékolást, de a többi évszakban bizonyára nagyon kellemes az ott tartózkodás. Bár ha a mai 17 fokot nézzük nyáron is tökéletesen használható a helyiség.

Ágyászegély, kerti szegély - Kertkozmetika.hu

Ágyászegély, kerti szegély - Kertkozmetika.hu

Kertépítés közben felmerült a kérdés, hogy kertjébe miből készítse el az ágyásszegélyt? Amennyiben elege van az idejét múlt dolgokból, szeret hosszútávon gondolkodni és nem szeretné kertjében az fa ágyásszegélyeket elöregedésük miatt néhány évente kicserélni, úgy ez a cikk segít önnek eldönteni, hogy melyik kerti szegélyt válassza a kertjébe. Az új generációs ágyásszegélyek felgyorsítják a fűnyírással töltött időt is.

Ahol a kert a világot szimbolizálja

Ahol a kert a világot szimbolizálja

Míg Nyugaton a geometrikusan elrendezett díszes kertek a pompát hivatottak megjeleníteni, a felkelő nap országában inkább a kikapcsolódást, a megnyugvást, a meditációt segítik elő. Nem véletlen, hiszen a japán kertművészet a sintó vallásban gyökerezik, amely istenei lakhelyeként már évezredek óta fákat és sziklákat jelöl meg.

Anna kertje - kertészeti blog

Anna kertje - kertészeti blog

Az Anna kertje egy modern online kertészeti portál. Célunk összegyűjteni a hasznos információkat, tippeket, tanácsokat a kertészet szerelmesi számára. Milyen írásokat találsz nálunk? A növények gondozása, szaporítása, nevelése az egyik elsődleges témakörünk. Beszámolunk a veteményeskert körüli teendőkről növényenként és havi bontásban is. De olvashatsz a díszkertek szépítéséről, a szobanövények gondozásáról is. Ha kérdésed van, várjuk leveledet, és igyekszünk az általad feletett kérdést mihamarabb megválaszolni.

Hirdetés
Antikolt hatású vázák, kaspók

Antikolt hatású vázák, kaspók

Kézzel festett és antikolt hatású vázák, kaspók, virágtálak, kerámia oszlopok, szökőkutak, csobogók, kerti díszek, perselyek, aromalámpák, mécsesek, szezonális ajándékok, matricás termékek, magyaros és turisztikai ajándékok. Ha szeretné meglepni kedvesét, édesanyját, barátait, vagy csupán a lakását akarja kicsit feldobni egy különleges kerámia ajándéktárggyal, akkor remélhetőleg megtalálja kínálatunkban azt, amit már régóta keres!

Családi állapot

Családi állapot

Kertészvénával megáldott amatőr virágimádó vagyok, két kisgyerekkel. A növények szeretetét igyekszem rájuk is átragasztani, így most már ők is szívesen segítenek a kertészkedésben. Szinte egész évben nyílik valami szépség a kertemben. A blog általában hetente frissül, sok fotóval a szebbnél szebb virágaimról.

Csaszkókályha

Csaszkókályha

Vállalkozásunk Budapesten, Pest megyében, Somogy és Veszprém megyékben vállalja cserépkályhák, kandallók Nyitott és zárt tűzterű, Kemencék kül- és beltéri és kerti grill építését, átrakását, és karbantartását! Ezen kívül fő tevékenységeink közé tartozik a mobil cserépkályhák értékesítése is, amit az ország egész területén belül biztosítunk! Egy ingyenes felmérés, és árajánlat alkalmával a megrendelő által kiválasztott anyagok függvényében állítjuk össze a remélhetőleg ideális árat! A jobb átláthatóság érdekében, igény szerint 3D-s látványtervet is készíthetünk! Minden munkánkban a precizitásra, és a pontosságra törekszünk! Kizárólag minőségi gépekkel és anyagokkal dolgozunk, ami nagy részben elősegíti a pontos és tiszta munkavégzést! Minden megrendelést, a megbeszéltek alapján végzünk el, minden igényt kielégítően! A szabályoknak megfelelően használt, általunk megépített kályhákra garanciát vállalunk!

Debrecen Egyetemi Botanikus Kert

Debrecen Egyetemi Botanikus Kert

A Debrecen Egyetemi Botanikus Kert egyedi növényvilága. A 12 hektáron fekvő terület több mint 8000 növényfajtának ad helyet. Csodás látványvilágot kínál az 1975-ben felavatott új pálmaházban a trópusi ritkaságok. Lenyűgöző látványt nyújt a változatos színekben pompázó orchideák, bódító illatú vaníliák, de még termő banánfákat is megcsodálhatnak az ide látogatók. A botanikus kertet 1976-ban természetvédelmi területté nyilvánították. A botanikus kertben 1986-ban épült üvegházi blokkjának kaktuszgyűjteményében a világon ismert 3000 kaktuszfajták közül mintegy 1200 kaktuszfaj nézhető meg. A Debrecen Egyetemi Botanikus Kert egyik különlegessége az a diófa, amelyet Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujából, az erdélyi Csomakőrösről idehozott dióból sikerült kifejlődnie.

Dekorációs ötletek a teraszra

Dekorációs ötletek a teraszra

A kert lakásunk meghosszabbítása, ezért egy olyan kültéri helyet kell kialakítanunk, amely pihenésre vagy épp a reggeli kávé elfogyasztására kíválóan alkalmas. Lássunk néhány csodálatos külteret!Szükségünk van egy olyan kerti ebédlőre, ahol szép időben nyugodtan és kényelmesen étkezhetünk. A kültéri bútorokat mindig válasszuk a ház stílusához.

Dézsafürdő a kert dísze

Dézsafürdő a kert dísze

Elkészítjük egyedi elképzelései szerinti kerti vagy akár beltéri 4,6,8,10 vagy akár 12 személyes dézsafürdőjét, amely kellemes kikapcsolódást biztosít Önnek, családjának, barátainak. A dézsafürdő (fürdődézsa) különálló, egyedi és a kert díszeként is funkcionál. A fatüzelésű dézsafürdő fenntartási költsége minimális és a az év bármely időszakában használható. A dézsafürdő ára a mérettől és felszereltségtől függ. Ha dézsafürdőjét szűrő szivattyúval látja el, akkor több előnyben részesülhet. A szűrő szivattyú szerepe a víz tisztítása és egyben fertőtlenítése. Ha a fürdő dézsáját szűrő-szivattyúval szereli fel, akkor gazdaságosabbá teszi a fürdőzést, mivel nem szükséges olyan gyakorisággal lecserélni a vizet, mert ez a készülék folyamatosan tisztítja és fertőtleníti a dézsafürdőben levőt.

Díszítő ötletek

Díszítő ötletek

Egy kis poén mindig kell a kertben! Végy egy széket, ha lehet, akkor legyen kovácsoltvas, illetve bármilyen szép, de már nem használatos fémbútor. Az ülőfelületet távolítsuk el, és helyezzünk oda egy rozsdamentes rácsot. Rakjunk rá kókuszrostokat, illetve ha az nincs, kis rétegben apró kavicsot. Ezután nedves moha következik, mely megtartja a nedvességet és nem szárad ki gyorsan. Erre kerül a virágföld, melybe a növényeket ültetjük. Lehetőség szerint a mi kis virágszékünket helyezzük

Díszkertek

Díszkertek

Ebben a kissé elnyúló télben ezzel a nyári képpel köszöntöm az olvasókat, akik a ház körüli kertészkedéssel, a díszkertek és pihenőkertek kialakításához, gondozásához kapnak majd ezen az oldalon tanácsokat.

Tuti menü